Air Berlin: RAUS!

9 juny
El director general d’Air Berlin, Joachim Hunold, i el director general de Air Berlin a Espanya i Portugal, Álvaro Middelmann, menyspreen públicament la llengua catalana. La resposta no s’ha fet esperar: Gonelles morts els ha dedicat la cançó Air Tontín, al Facebook ja hi ha més d’una campanya de denúcia en marxa i el col·lectiu Critieri.cat i, també, l’Oficina de Drets Lingüístics de l’Obra Cultural Balear han proposat fer un enviament massiu de correus per demanar a la companyia que respecti els drets lingüístics dels catalanoparlants i que cal adreçar a airberlin@airberlin.com

Finalment, per si no n’hi hagués prou, avui s’ha sabut que Air Berlin pensa querellar-se contra Joan Puig per difondre un dibuix al·lusiu a la companyia en el seu blog. Des d’aquí, tota la meva solidaritat amb Joan Puig!
AIR TONTÍN (Gonelles Morts!)
Directora General, massa simpàtica
Molt cordialment envia una carta
Però tan grollerament fou contestada
per un Air Berlin que duu la mà alçada

Ara som uns putes provicians
Uns indígenes per als alemanys
i tant de bo fos veritat
que els al•lots no estiguessin espanyolitzats

Idò si som indios
actuarem com a tals
Agafarem la fona i passarem a l’atac
Volaran pedres a les ‘ventanillas’
I als asientos en posición horizontal
Gonelles Mort anuncia el boicot
Comprem tots bitllets i pugem als avions
I és allà on es sentirà el gran clam:
Middelman, aprende catalan
Middelman aprende catalan!
Fomenta el turisme de qualitat
i només xerra llengües imperials
diu que no necessita aprendre mallorquí
ei, puta guiri, veste’n d’aquí
Osama Osama, estampa els avions
a la seva puta cara
Raus raus raus, el Front AntiGonella
cremarà les vostres naus

Aquesta vegada l’opressor ve per l’aire
acampem tots a Son Sant Joan
estarem a l’aguait com un gatvaire
per a després ocupar la terminal

Middelman, Hunold, passatgers i hostesses
ningú es salvarà de l’atac del mal flaire
bombes fètides i ous podrits
cauran d’amunt d’aquests deprimits

[Solidaritat amb Joan Puig!]

Anuncis

3 Respostes to “Air Berlin: RAUS!”

  1. Jordi Masdeu Juny 10, 2008 a 2:04 pm #

    El que va dir el tal Hunold és una de les bestieses més grans que he sentit darrerament. No podem tolerar de cap manera aquests insults a la nostra llengua i al nostre poble, i la única resposta possible és el boicot a la companyia. Cal mostrar-los la nostra repulsa, cal fer-los veure que no ens deixem trepitjar.Ara bé, el dibuix del Joan Puig el trobo una salvatjada. Comparar algú que menysprea i insulta una llengua amb els culpables de la mort de milions de persones i de la devastació d’Europa és absolutament forassenyat. La llibertat d’expressió és un dret inalienable, però hem de ser més curosos a l’hora d’emetre segons quins judicis. I això de dir nazis als alemanys a la mínima que fan coses que no ens agraden em sembla infantil i poc rigorós. Els nazis no es reien de les llengües, els nazis assassinaven gent per ser diferent.

  2. JULI CUÉLLAR Juny 10, 2008 a 10:28 pm #

    Amic Jordi,Òbviament no tots els alemanys són nazis. Però Air Berlin no és Alemanya, sinó una empresa privada de capital alemany (que és diferent). Aquí el que cal posar de manifest és l’actitud inadmissible dels directius d’Air Berlin, que per mi (em sap greu) és una actitud… nazi, no et sembla? De fet estan defensant (impunement) la superioritat d’uns pobles i d’unes llengües sobre unes altres, i això sí que té molt a veure amb l’ideari dels nazis.

  3. Jordi Masdeu Juny 11, 2008 a 8:04 am #

    Juli,L’actitud dels directius és intolerable, i el mateix dia que es va conèixer la noticia, abans de sentir parlar de cap campanya, jo ja vaig enviar un mail a Air Berlin denunciant la seva actuació i anunciant-los la meva decisió de no volar mai més amb ells. Però continuo creient que això no té res a veure amb el nazisme. D’entrada, si l’empresa i el directiu fossin suecs o portuguesos, ningú els hauria dit nazis (i em sembla que els alemanys, en general, ja han demanat perdó i s’han penedit prou vegades). D’altra banda, el que feu Hunold és riure’s i menystenir una llengua, no veig la declaració de superioritat per enlloc. I si ho hagués fet, això tampoc no és exclusiu (ni inventat) dels nazis. Abans del nazisme i després, molts governs han maltractat pobles i cultures; fins i tot els soviètics ho feren. Hem de ser curosos, perquè si no, la gent s’acabarà pensant que els nazis només maltractaven les llengües i putejaven els jueus. No podem banalitzar el mal, equiparant el nazisme amb qualsevol política o actitud de dretes. El Hunold és un impresentable, un maleducat i altres coses que no puc dir en públic, però no crec que sigui un nazi (o almenys no ho és per ridiculitzar el català).

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: