Cal que el PSC de Mataró recapaciti

6 juny

Dijous passat, al ple de Mataró, vaig viure i veure en directe com treballen i per a qui treballen alguns periodistes d’aquest país. Això ve a tomb de la visita llampec que va fer el diputat Albert Ribera al Ple Municipal de Mataró, en qualitat de públic a la Sala de Plens i acompanyat dels seus seguidors, mossos d’esquadra i un batalló de periodistes per desqualificar la CUP perquè no condemna la violència d’ETA com a ells (i a la resta de partits espanyolistes) els agrada.

La instrumentalització que els ultres han fet del nostre Ajuntament hauria de fer reflexionar al PSC, que és el partit que més ha insistit, per activa i per passiva en la utilització dels morts del País Basc per desprestigiar a la CUP de Mataró. Em temo que si segueixen per aquest camí, lluny de cercar solucions polítiques estaran reproduint de forma artificial un conflicte que no té res a veure amb la realitat catalana i de Mataró. A qui interessa perpetuar aquest espectacle? Volem que Mataró es converteixi en una plataforma mediàtica al servei del feixisme espanyol? Com a membre de la CUP de Mataró, no puc fer altra cosa que exigir més autocrítica als dirigents locals del PSC de Mataró, perquè per part nostra i, des del primer dia, sempre hem refusat la violència i hem fet una aposta clara pel diàleg i la pau.

Inevitablement, també em correspon parlar-vos de la penosa cobertura informativa del Ple de Mataró donada per la premsa d’àmbit general i, concretament, per TV3 i l’Agència Catalana de Notícies, que es van limitar a recollir la versió del Sr. Ribera i a reproduir la nota de premsa del seu partit (en la qual menteixen deliberadament). En tot moment es va obviar una de les parts al·ludides (la CUP) i tampoc es va preguntar l’opinió ni a l’Alcalde ni a la resta de partits amb representació. Res de res. Simplement ens vam trobar amb un desplegament de periodistes amb un guió preestablert, que no es corresponia amb la realitat del que s’estava parlant al Ple. Els periodistes van donar veu a un partit sense representació al consistori i, en canvi, la van negar a un altre que sí que en té (la CUP) i quan un servidor va demanar-los que “si us plau, contrastessin la informació i donessin dret de rèplica” la seva resposta va ser negativa.

Notícies relacionades:

Racó Català: “TV3 nega la paraula a la CUP de Mataró…

El Punt: “L’atemptat d’ETA i en Franki

2 Respostes per a “Cal que el PSC de Mataró recapaciti”

  1. JOAN CALSAPEU Juny 6, 2008 a 10:39 pm #

    Això -i un parell de coses més que ja he observat- demostra qui mana a TV3: la Rosa Cullell (i no pas la Mònica Terribas). El PSC-PSOE esbandeix la Terribas de “La Nit al Dia” i s’avé a tenir-la en un lloc de més influència aparent… però resulta que els qui manen són ells a través de la Cullell. Com sempre, el PSC juga i guanya. La saben molt llarga, però la cultura democràtica la tenen molt curta.

  2. Xevi Galceran Juny 9, 2008 a 8:53 pm #

    Tinc entés que l’Agència Catalana de Notícies va incloure en el vídeo de la notícia declaracions de Xavier Safont-Tria, regidor de la CUP. Respecte l’espanyolisme del PSC de Mataró, una llàstima. La marxa de Manuel Mas no ha canviat la situació gens ni mica. Tot segueix igual.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: