Tercer grau

29 maig
La població reclusa a Catalunya ronda els 9.000 presos i en conjunt hi ha unes 30.000 persones que estan sota la tutela d’institucions penitenciàries. Cada any hi ha 500 presos més i les pròpies autoritats reconeixen el desbordament del sistema penitenciari català perquè a aquest ritme es necessitarà la construcció d’una nova presó cada any.

En aquest panorama, l’empresonament de Franki fa grinyolar el sistema perquè posa llum a les mil i una injustícies que genera la Justícia en l’aplicació del Codi penal. En Franki, a diferència del que succeix amb altres presos, és un pres polític i això, pels sectors afins al sistema, és difícil de pair. I, sobretot, els molesta perquè hi ha una important mobilització social que ha aconseguit trencar el silenci mediàtic. De fet, alguns d’aquests polítics molestos ja demanen obertament la concessió del tercer grau penitenciari per en Franki.

Per això, en les properes setmanes és molt probable, segons Montse Salvador, advocada de Franki, que li concedeixin el règim penitenciari de tercer grau (llibertat condicional). Indubtablement, per a en Franki això seria un gran alleugeriment que ningú ni jo té dret a retreure-li.

Ara bé, a nivell col·lectiu sí que hauríem de ser més exigents, perquè avui ha estat en Franki però demà pot ser qualsevol de nosaltres. Per tot plegat, em pregunto si hem de limitar-nos a la reclamació del tercer grau com fan alguns partits polítics?

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: