Mataró lliure de bosses de plàstic

20 maig
Cada cop que buido el cabàs dels envasos me n’adono que els plàstics són una plaga. De fet, les bosses i molts envasos plàstics són uns residus difícils d’eliminar i, malgrat tot, sembla que ens hàgim entestat a no veure la realitat. Particularment, m’esforço per tal de reutlitzar les bosses de plàstic tants cops com sigui possible, però reconec que amb això no n’hi ha prou. Si no minimitzem dràsticament el consum de bosses de plàstic, seguirà havent-hi polítics (no diré noms…) que a la nostra ciutat continuaran justificant l’existència de la planta incineradora, i això és greu perquè al capdevall bona part de les dioxines que respirem provenen de la incineració d’aquests plàstics que de forma inconscient adquirim al supermercat.
Per tot plegat, m’he adherit a la campanya “Catalunya Lliure de bosses de plàstic“, una adhesió que també vam acordar amb la CUP de Mataró, que en el proper ple municipal de juny presentarà la proposta de moció de la pròpia campanya per sumar l’adhesió de l’Ajuntament a les demandes formulades:
1).- Que el Govern de la Generalitat de Catalunya i especialment el DMAH reguli el consum indiscriminat i gratuït de bosses de plàstic a Catalunya, a partir de l’aplicació d’un impost ecològic de 0,20 €/bossa a partir del gener del 2009. La recaptació del impost nodriria un nou organisme, el Fons Econòmic de Prevenció. Aquest Fons s’invertirà en campanyes d’ educació ambiental, consum responsable i actuacions de prevenció de residus.
2).- Que es desenvolupi una campanya de comunicació que s’estengui a tota Catalunya sobre la limitació de la bossa de plàstic en el context de la prevenció de residus d’envasos i embolcalls.

3).- Que es desenvolupin mecanismes per a fomentar els elements reutilitzables per a que facilitin al consumidor el procés de desús de la bossa d’un sòl ús.Declarar el dia 3 de juliol el dia català sense bosses de plàstic.

A més a més, com que aquest tema té una dimensió internacional, també he donat suport a una inciativa similar que roda pel Facebook titulada “Drop the plastic bag“.
Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: