Solidaritat amb les educadores i rebuig del tancament del Casal de Joves del barri de Cerdanyola

7 maig
El Ple municipal de l’Ajuntament de Mataró de dijous 8 de maig serà llarg i, malgrat tot, hi haurà moviment. Tot i els intents de posar aigua al vi el govern municipal haurà de donar la cara i explicar perquè es va ordenar el tancament preventiu del Casal de Joves de Cerdanyola, un servei social que sembla que els faci nosa i que, alguns (com el portaveu del PP) plantegen substituir per un increment ostensible de la presència policial al barri.

En relació al tancament del Casal de Joves de Cerdanyola, en el punt 49 de l’ordre del dia, la CUP hem presentat les següents preguntes:


1. Per què aquest procés [actuació policial i tancament del casal] s’ha realitzat d’una forma tan desafortunada?

2. A què respon la decisió de clausurar aquest equipament? Per què no es va comptar amb el suport dels professionals que gestionen l’Espai Jove per afrontar la situació?

3. Són sabudes per la policia municipal i per les diferents àrees de serveis personals les activitats realitzades pels professionals del Casal Xerinola de cara a la prevenció i actuació contra l’addicció a qualsevol droga?

4. Ha previst el govern de la ciutat les greus conseqüències del tancament del servei municipal Espai Jove, pel que fa al treball educatiu, preventiu i de promoció social per a la igualtat d’oportunitats portat a terme durant vuit cursos per un servei municipal que és de gestió compartida entre el Departament de Joventut i l’Associació Infantil i Juvenil Casal Xerinola?
5. No creu el govern municipal que aquest fet incidirà negativament en la cohesió social i la imatge dels joves de la ciutat?
6. Com pensa el govern municipal redirigir la projecció pública negativa que aquest fet ha representat per a l’Espai Jove i el Casal Xerinola i la seva tasca davant dels diferents agents socials amb els quals treballen de manera coordinada (serveis municipals, comarcals, instituts, escoles, associacions en general, entitats i empreses privades…) i davant de les famílies dels joves i les joves del barri que participen en els diversos projectes del casal i també de les famílies que possiblement hi vulguin participar en un futur?
D’altra banda, l’Associació Infantil i Juvenil Casal Xerinola ha emès un comunicat on demanen la solidaritat de la ciutadania envers la seva tasca educativa:
L’Associació Infantil i Juvenil Casal Xerinola vol expressar el següent:
L’Espai Jove Cerdanyola, un dels pojectes duts a terme per l’Associació Infantil i Juvenil Casal Xerinola en conveni amb el departament de Joventut, és un espai obert a TOTS i TOTES els i les joves del barri on a través d’activitats lúdiques i formatives es treballen valors fonamentals de respecte i convivència. L’entitat desenvolupa dos projectes més, Shabab Al-Ghad i Alternativa +16, conveniats amb el departament de Nova Ciutadania. Els tres projectes treballen en la línia de la prevenció de situacions de risc d’exclusió social, de la intervenció socioeducativa i la promoció social.
Davant la intervenció policial realtizada el passat 24 d’abril i el posterior tancament del Casal de Joves de Cerdanyola, volem expressar la nostra indignació en relació al posicionament que ha tingut l’ajuntament i les notícies publicades, no contrastades amb la realitat dels fets, en diversos mitjans de comunicació . Davant aquests fets volem aclarir:

Els educadors i educadores mai han permès el consum ni la venda de cap mena de droga a l’interior del Casal ni a la seva porta. Les acusacions de permissivitat dels educadors i educadores davant del tràfic de drogues dins l’Espai Jove són totalment infundades. La intervenció de l’entitat en relació al consum de drogues es basa en el treball preventiu i té com a objectiu dotar als/ a les joves de les eines que els permetin tenir un criteri propi i ser responsables de les seves decisions.

Creiem que el tancament de l’Espai Jove perjudica als i les joves i, conseqüentment, el barri de Cerdanyola i el conjunt de la ciutat. Aquesta mesura no resol els conflictes que existeixen al barri ni afavoreix la convivència entre els veïns i veïnes.

Des de l’AIJ Casal Xerinola reafirmem la nostra voluntat de continuar apostant per una intervenció integral amb els/les joves, amb l’objectiu de garantir la igualtat d’oportunitats i afavorir la seva promoció social, de donar suport a les famílies i d’implicar-nos en un treball a nivell comunitari que afavoreixi la inclusió i la convivència entre tots els veïns i veïnes del barri.

Per fer sentir la nostra veu, tenim previst demanar la paraula en el Ple Municipal que tindrà lloc el proper dijous dia 8 de maig a partir de les 19’00h. Agrairem la presència de tots/es aquells/es que ens recolzin i vulguin expressar el seu suport.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: