La masia de Can Palauet: un altre exemple del clientelisme polític

5 maig
L’Ajuntament de Mataró, a través de l’empresa PUMSA, ha cedit l’espai de la masia de Can Palauet al Centre Cultural Andalús Nuestra Señora del Rocío Divina Pastora. No entraré a valorar les activitats que du a terme aquesta entitat, però no puc compartir el fet que un espai emblemàtic del barri de Cerdanyola, tan necessitat com està d’equipaments, es destini a l’ús privatiu d’una entitat folklòrica. Aquest tipus de tractes de favor delaten pràctiques de clientelisme polític i, dissortadament, aquesta és la pràctica habitual del PSC a Mataró.

Fa quatre dies els beneficiaris del clientelisme del PSC eren la colla castellera dels Capgrossos (quota de catalanitat) i ara són el “andalusos” (quota d’espanyolitat), així, seguint la tècnica dels camaleons, l’Alcalde Baron pot vestir la faixa castellera, el barret de señorito o passar per costalero… i, cosa que trobo patètica, alliçonar-nos sense descans sobre la convivència i la diversitat.

Mentrestant, però, hi ha reivindicacions associatives, com la construcció d’un equipament polivalent i cobert per a ús de tota la ciutat, que no es materialitzen mai perquè no encaixen amb la instrumentalització caciquil, clientelar i partidista amb què actua el PSC. Aquest tarannà és més propi d’una dictadura que no pas d’una democràcia, però no hem d’oblidar que això no seria possible sense el silenci i/o complicitat de la resta de forces polítiques i de les entitats beneficiades.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: