20 anys de Maulets

26 març
Pintada de Maulets a l’estació de trens del Masnou


Fa cinc anys que vaig deixar de ser maulet o dit d’una altra manera, vaig deixar la lluita juvenil per crear la CUP de Mataró. De fet, amb aquest pas vaig retornar als meus inicis, perquè quan vaig començar a vincular-me a l’independentisme (devers el 1991) ho vaig fer a través del nucli de la CUP del Masnou. La situació repressiva que es va viure l’any 1992 va trastocar el que podria haver estat una esquerra independentista alternativa al projecte reformista d’ERC, però, aleshores, això no va ser possible.

Entremig, restà una generació de joves que no es va resignar i que va continuar reivindicant un espai polític anticapitalista i de combat. Al Maresme, bàsicament, ens estem referint als nuclis de Maulets de Mataró, Argentona i Pineda de Mar i a l’assemblea dels i les JIR del Masnou. No crec que sigui cap disbarat reconèixer que la unitat de les dues organitzacions de joves, duta a terme el 1999, va ser possible perquè al Maresme hi havia (i continua!) un bon clima.

Avui, amb la perspectiva dels anys, veig la militància juvenil com una fase indestriable de la meva formació política i cultural. No ens han regalat res i el que avui tenim entre mans ho hem aconseguit a peu de carrer. El Maresme és una comarca difícil i, malgrat tot, l’independentisme combatiu i revolucionari ha mantingut un fil roig de continuïtat en la lluita.

En els propers anys tenim el repte de consolidar una alternativa política i fer-la arribar a tots els racons de la comarca. La CUP, més que una sigla o un partit, representa aquesta voluntat, que només serà possible si comptem amb una base jove que ens asseguri el relleu i si tenim la complicitat d’un teixit social que entre tots/es ja estem contribuint a vertebrar.


Per tot plegat, coincidint amb la celebració dels
20 anys de l’organització de joves Maulets, el proper dissabte dia 5 d’abril es farà un acte al centre Cultural el Calisay d’Arenys de Mar (El Maresme). Aquest és el primer acte d’un seguit que es faran arreu de la comarca i a la resta del país fer celebrar aquests 20 anys de lluita juvenil.


Així doncs, aquest acte vol ser una invitació a tota la gent que estigui interessada a participar-hi i, en especial, a totes aquelles persones que hi donen suport, que han militat, militen, han col·laborat o col·laboren amb Maulets.

Per això, espero retrobar-vos a totes i a tots el dia 5 d’abril al Calisay d’Arenys de Mar!

1988 – 2008, el combat maulet continua!

Actes [tots es realitzaran als equipament del Centre Cultural Calisay, Arenys de Mar]
> 20 h: Xerrada sobre els 20 anys de Maulets

> 21.30 h: Sopar popular

> 23 h: Concert amb Miquel del Roig i espetec final amb PD Fotlifoc.

+com arribar: mapa

+ horaris: renfe i busos nocturns

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: